Prefab niet meer weg te denken uit de woningbouw!

Drukte in de woningbouw

Dat het op dit moment ontzettend druk is in de woningbouw is overal om ons heen te zien. De aannemers kunnen de vraag aan nieuw te bouwen woning nauwelijks aan. Wanneer daar dan ook nog eens de lange levertijden voor de benodigde materialen, de stijgende prijzen van de grondstoffen én het dreigende tekort aan vakkrachten bijkomen, dan kun je op de klompen aanvoelen dat er spanning ontstaat. Het toepassen van prefab bouwelementen in de woningbouw kan een oplossing bieden om het bouwproces te versnellen en verbeteren.

Sluitende oplossingen

Gelukkig is de bouwsector een sector die in oplossingen denkt.  Bouwen anno nu wordt steeds meer het samenvoegen van specialismen onder het toeziend oog van de ervaren en vaak ook traditionele aannemers. Helemaal niks mis mee en ook de oplossing om deskundig om te gaan met de vele eisen/wensen die er aan nieuw te bouwen woningen gesteld worden door opdrachtgevers, architecten en gemeentes.  Denk bijvoorbeeld aan de moderne technieken qua installatiewerk, energievoorziening en duurzaamheid.

Prefab bouwelementen

Het toepassen van prefab bouwelementen in de woningbouw is geheel vanzelfsprekend onderdeel geworden in het nieuwe bouwen. Neem nu de prefab daken, wanden en gevelelementen.  Het verkort de bouwtijd, voldoet aan de gestelde eisen qua isolatie en wordt ter plaatse gemonteerd door ervaren timmerlieden. Het ontzorgen van de aannemers in optima forma.

TIFA Lemele

TIFA Lemele heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het produceren en monteren van zeer diverse prefab onderdelen voor de woningbouw. Alle voorkomende houtskeletbouw onderdelen worden in de fabriek in Lemele geproduceerd en desgewenst  op de bouwplaatsen van verschillende aannemers gemonteerd door onze eigen montageploegen.

Op de bijgaande foto’s ziet u hoe de prefab kappen zijn geplaatst op een project van bouwbedrijf van Pijkeren uit Dalfsen: 14 woningen in Nunspeet. Onze opdrachtgever is Witzand Bouwmaterialen.